Κανονες blackjack

Αυτό το άρθρο θα τονίσει τους βασικούς κανόνες και στρατηγική του blackjack, συμπεριλαβανομένου παρακολούθησης shuffle και μέτρημα χαρτιών. Το blackjack ονομάζεται επίσης 21. Στο παιχνίδι ο Άσος αξίζει 1 ή 11, οποιοδήποτε αποφασιστεί εκείνη την στιγμή. Όλες οι φιγούρες, Ντάμα, Βαλέ, και Ρήγα αξίζουν 10 βαθμούς και αναφέρονται ως Τ ή τραπουλόχαρτα των 10. Τα υπόλοιπα χαρτιά αξίζουν όσο αναγράφεται πάνω τους. Σκοπός του παιχνιδιού είναι το υψηλότερο σκορ χωρίς να ξεπερνά το άρθροισμα 21.

Η αρχή του παιχνιδιού γίνεται όταν κάθε παίκτης λαμβάνει δύο εμφανή τραπουλόχαρτα. Ο ντήλερ δίνει ένα εμφανή και ένα κρυμμένο χαρτί. Οι παίκτες στα αριστερά του ντήλερ ξεκινούν πρώτοι. Αν θέλετε και άλλο χαρτί λέτε “χτύπα”, να όχι λέτε “πάσο”. Αν σκοράρετε πάνω από 21 βαθμούς χάνετε. Αν φέρετε δυο Άσους αυτό ονομάζεται Blackjack , τότε λοιπόν θα έχετε κερδίσει ότι έχετε στοιχηματίσει, με επιπλέον 50% Blackjack. Ο ντήλερ τραβάει μέχρι να φτάσει το 17, μετά πάει πάσο.

Μερικοί επιπλέον κανονισμοί:

Χώρισμα – Αν τα δυο πρώτα χαρτιά σας έχουν ίδια αξία όπως 8-8, μπορείτε να διαχωρίσετε το χέρι έτσι ώστε κάθε χέρι να ξεκινάει με 8 συν το δεύτερο χαρτί από τον ντήλερ. Αν χωρίσετε δυο Άσους Α-Α κανένα από τα δύο δεν μπορεί αν έχει τρίτο χέρι. Παρόλα αυτά αυτό θεωρείται καλή μοιρασιά γιατί είναι εύκολο να φτάσετε στο 21. Επιπλέον, αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί Blackjack γι’αυτό ο ντήλερ μπορεί να σας δέσει αν φέρει 21.

Double Down – Αν βλέπετε ότι το χέρι του ντήλερ είναι αδύναμο, μπορείτε να διαλέξετε να μην πάρετε τρίτο χαρτί και να διπλασιάσετε το στοίχημα. Μετά, είστε υποχρεωμένος να πάρετε τρίτο χαρτί, αλλά δεν μπορείτε περισσότερα από τρία. Κάποιες φορές σας επιτρέπετε να διπλασιάσετε αν έχετε 9, 10, ή 11.

Διπλασιασμός μετά από Χώρισμα – Αυτό το παιχνίδι δεν επιτρέπεται κάποιες φορές.

Απαλό μέτρημα – Το απαλό μέτρημα, μετράει σας απαλό χέρι, και είναι όταν έχετε συνδυασμό Άσου με ένα αριθμημένο χαρτί του οποίο το άρθροισμα είναι κάτω από 10. Για παράδειγμα, ένα χέρι με Άσο και 5 είναι ίσο με ένα “ελαφρυ 16” γιατί μπορεί να θεωρηθεί 16 ή 6.

Επιλογή Ασφάλειας – Αν ο ντήλερ έχει έναν Άσο (τον οποίο θα δείξει), έχετε την επιλογή να αγοράσετε ασφάλεια έτσι ώστε να μην χάσετε όταν θα ντήλερ θα φέρει Blackjack. Τυπικά αυτό δεν αξίζει. Όταν αγοράζετε ασφάλεια σημαίνει ότι στοιχηματίζετε 1 δολλάριο για να κερδίσετε τρία, η πιθανότητα είναι 4:12. Επιπλέον, η πιθανότητα να φέρετε Blackjack είναι 4:13.

Πάσο/Παραδίδεστε - Κάποιες φορές όταν έχετε πραγματικά ένα πολύ κακό χέρι πρέπει να παραδοθείτε. Αν αυτό επιτρέπεται θα χάσετε μόνο το μισό ποσό του στοιχήματος.

Καλός οδηγός για slots υπάρχει διαθέσιμος σε αυτό το site.